Potpuno novi Dacia Sandero Stepway i Logan
Potpuno novi Dacia Sandero Stepway i Logan
Blog
09.05.2018.

Potpuno novi Dacia Sandero Stepway i Logan

DACIA: NOVA GENERACIJA MODELA SANDERO STEPWAY I LOGAN 

  • Potpuno obnovljena 3. generacija best-sellera: novi dizajn, nova platforma i nova oprema
  • Upečatljiviji savremeni dizajn
  • Dačijin duh sa pametnom i originalnom opremom
  • Motor ECO-G veće efikasnosti i smanjene potrošnje goriva i najnoviji benzinski motori

Dacia jednim mahom obnavlja svoja dva legendarna modela trećom generacijom automobila Sandero Stepway i Logan, redefinišući esencijalni, savremeni automobil uvek usmeren na stvarne potrebe svojih kupaca, po najboljim cenama.

Spoljašnji dizajn novih Sandero Stepway i Logan automobila je potpuno drugačiji.

Novi Sandero Stepway se već na prvi pogled razlikuje svojim jedinstvenim poklopcem motora snažnije profilisanih linija. Dizajniran je u skladu sa konvencijama crossovera: povišen razmak od tla, uzdužni krovni nosači, prošireni blatobrani i ojačani donji delovi vrata specifične teksture. Osim pomenutih elemenata, tu su i hromirani logotip Stepway ispod prednje maske i zaobljeni zaštitni profili iznad svetala za maglu. U prednjim i zadnjim odbojnicima je smeštena zaštita podvozja u boji, koja štiti boju od ogrebotina koje mogu nastati u svakodnevnoj vožnji.

Dačijin duh uključuje i praktične i neophodne inovacije, kao što su posebni uzdužni krovni nosači koji su od početka dizajnirani tako da se mogu pretvoriti u poprečne. Pametno su dizajnirani, jednostavno se upotrebljavaju i dostupni su u serijskoj opremi.


Potpuno novi dizajn novog Logana je prefinjeniji zahvaljujući dužini povećanoj za 3,6 cm, većem međuosovinskom razmaku i kraćem zadnjem prepustu. Vitkijeg je oblika zahvaljujući snažnije nakošenom vetrobranskom staklu i krovu spuštenom za 1 cm. Fluidnija krovna linija, antena smeštena na kraju krova i nešto manji bočni prozori čine dizajn dinamičnijim. Neke karakteristike su iste kao i na novom Sanderu, poput LED svetla sa svetlosnim potpisom u obliku slova Y, točkovi su postavljeni u liniji sa blatobranima i visokokvalitetan dizajn  elemenata, kao što su ručice vrata.
 

 

Prednja i zadnja svetla oba nova modela nose Dačijin novi LED svetlosni potpis u obliku slova Y, koji im daje snažniji identitet. Horizontalna linija spaja dva svetla na prednjem i zadnjem kraju i račva se u njihove LED linije, pa automobil izgleda vizuelno upečatljiviji. LED svetla, serijski dostupna u svim nivoima opreme, povećavaju vidljivost noću.

NOVI DOŽIVLJAJ U UNUTRAŠNJOSTI

Unutrašnjost je unapređena u svakom pogledu. Potpuno nova kontrolna tabla je još ergonomičnija i izrađena od novih materijala za moderniji i kvalitetniji izgled, a novi materijali su korišćeni na vratima i presvlakama.

Nije zaboravljena ni tradicionalno jaka strana ovih modela: rekordna prostranost unutar kompaktnih dimenzija. Iako su spoljašnje dimenzije ostale iste, novi Sandero Stepway i Logan nude više prostora u kabini i veću zapreminu prtljažnika i prostora za odlaganje.

INOVATIVNA SIGURNOSNA OPREMA

Novi Sandero Stepway i Logan su konstruirani na modularnoj platformi CMF, čija ojačana struktura u kombinaciji sa 6 vazdušnih jastuka pruža veću sigurnost. Nova elektronska arhitektura omogućava ugradnju novih sistema za pomoć u vožnji, među kojima i napredni sistem aktivnog kočenja u nuždi i sistem automatskog poziva u nuždi eCall.

NIŽA POTROŠNJA GORIVA I BOLJE VOZNE KARAKTERISTIKE

Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, novi Sandero Stepway i Logan pokreću štedljiviji motori, imaju efikasniju aerodinamiku sa aerodinamičnijom podnicom i manju masu. Sve to garantuje veći užitak u vožnji uz smanjene emisije i nižu potrošnju goriva. Paleta isključivo benzinskih motora je dostupna i u kombinaciji sa bezstepenim automatskim menjačem ili u verziji koja spaja benzinski motor sa pogonom na plin – jednostavno, pouzdano i ekonomično rešenje.

Ponudu Dacia vozila možete pogledati OVDE.

 

 

Slični članci