Saloni AK Kompresor na Dorćolu dobijaju savremene punjače za električna vozila
Saloni AK Kompresor na Dorćolu dobijaju savremene punjače za električna vozila
Blog
07.12.2020.

Saloni AK Kompresor na Dorćolu dobijaju savremene punjače za električna vozila

Broj hibridnih i električnih automobila na putevima, ali i interesovanje za njih ubrzano rastu i time donose revoluciju u domaćoj i svetskoj auto industriji. Pored brojnih benefita koje ova vozila pružaju u samom korišćenju, od izuzetne važnosti je značajan korak ka zaštiti i očuvanju životne sredine i prelazak na obnovljive izvore energije. Ipak, ono što je takođe jedan od prioriteta jeste dostupnost savremenih električnih punjača za ova vozila.

Takvu pogodnost vozačima će omogućiti Auto kuća Kompresor, u okviru svojih salona u Dunavskoj ulici, koji se trenutno opremaju najsavremenijom spoljnom signalizacijom i punjačima za električna vozila. U planu je montiranje čak šest električnih punjača, koji će biti dostupni korisnicima vozila kupljenih u AK Kompresor, ali i svim vozačima koji koriste neki od naših servisnih centara.

 


Sve većem orijentisanju vozača na ova vozila doprinosi i širok izbor električnih i hibridnih automobila. AK Kompresor u svojoj ponudi hibridnih vozila poseduje neke od najpoznatijih modela, kao što su Fiat 500 i Panda hybrid, lideri u savremenim gradskim automobilima sa revolucijom urbane mobilnosti. Pored ovih, u ponudi će se uskoro naći i hibridna vozila Jeep Compass i Jeep Renegade, koje svi ljubitelji ovog brenda sa nestrpljenjem očekuju, a  čiji plug-in pogon unapređuje poznate terenske sposobnosti Jeep-a. Istovremeno, u planu je nabavka poslednjih modela „full electric“ vozila -  Renault Zoe, Nissan Leaf i Fiat 500, koji će biti među prvim električnim vozilima dostupnim u salonu na Dorćolu.  

 

Ono što je od izuzetnog značaja za sve vozače koji planiraju kupovinu električnih i hibridnih vozila, jesu subvencije Vlade Republike Srbije koje se dodeljuju za kupovinu jednog vozila. Za putnička vozila sa do devet mesta i laka teretna koja imaju takozvani „plug-in“ hibridni pogon, subvencija je 3.500 evra, dok je za vozila sa „običnim“ hibridnim pogonom subvencija 5.000 evra.

 

 

Slični članci