Renault Clio – auto koji je s razlogom deo stila brojnih dama
Renault Clio – auto koji je s razlogom deo stila brojnih dama
Blog
17.01.2023.

Renault Clio – auto koji je s razlogom deo stila brojnih dama

Sve postići, svuda stići brzo i sigurno, sve češće uvodi i auto u život dama svih godina. Automobili su sve više deo imidža i životnog stila.

Interesantno je da je jedan od najčešćih izbora danas popularni Renault Clio, koji se po prvi put pojavio pre tri decenije – lep, privlačan, izdržljiv, trajan. Do danas je, prateći trendove, doživeo nekoliko uspešnih fejsliftinga, rečeno estetskim žargonom.

To su sigurno razlozi zašto je bio auto koji je dva puta proglašen evropskim autom godine.

Clio, kao manji automobil, elegantnog dizajna i lakog upravljanja, svim ženama je odličan saputnik u dnevnim obavezama, gradskoj vožnji i dužim putovanjima, bez obzira da li se ide u nabavku, voze deca ili unuci na brojne aktivnosti ili se ide u izlazak sa prijateljicama.

Dobio je ime po jednoj od 9 muza grčke mitologije – muzi zaštitnici istorije, i možda je upravo zbog toga Clio do danas uspeo da se održi i visoko pozicionira na tržištu i izbori za svoje zasluženo mesto. Aktuelna peta generacija modela donosi prednosti i novitete, više nego ikada pre, što nesumnjivo doprinosi vrhunskoj udobnosti i kvalitetu vožnje.

Elegantnog i odvažnog dizajna, koji privlači svojim već dobro poznatim dinamičnim profilom i isklesanim bokovima, sa ručicama vrata smeštenim u okvir prozora i LED svetlosnim potpisima u obliku slova C, Clio predstavlja sintezu izdržljivosti i savremenog dizajna i tokom treće decenije 21. veka.

1. Fleksibilan je, njime se lako manevriše i upravlja. Postoji mogućnost izbora između automatskog i manuelnog menjača; na taj način možete uživati u većem komforu tokom vožnje.

2. Clio omogućava prvoklasnu udobnost. Unutrašnjost vozila nudi dovoljno prostora za prtljag prilikom putovanja i dovoljno prostora koji je neophodan tokom svakodnevne upotrebe. Sedišta možete podešavati po dubini, po visini i po nagibu. U okviru paketa opreme možete izabrati i grejače sedišta, a pozadi ćete imati sasvim dovoljno mesta za dva dečja sedišta.

3. Brojni sistemi tokom vožnje pružaju dodatnu sigurnost. To su sistem protiv blokiranja točkova – ABS, sistem za kontrolu stabilnosti vozila – ESP, sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova – ASR, sistem za pomoć pri naglom kočenju – AFU, sistem za upozorenje za nenamerno napuštanje trake – LDW.

4. Prelazak velike kilometraže nije prepreka budući da dolazi sa 15 ugrađenih sistema za pomoć, koji olakšavaju vožnju svakom početniku, ali i pružaju asistenciju iskusnijim vozačima u danima kada bi im više prijao auto-pilot režim. Među njima su upozorenje na siguran razmak između vozila, automatsko parkiranje, sistem za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistem za pomoć u vožnji auto-putem i u saobraćajnim gužvama. Unapređen touch screen interfejs pruža brz izbor između navigacije, radija, muzike i drugih opcija.

Clio je svim ženama odličan saputnik u dnevnim obavezama, gradskoj vožnji i dužim putovanjima.

5. Kada je reč o dizel verziji, u pitanju je već slavni 1.5 dCi kojeg krase prefinjen rad i izuzetno ekonomična potrošnja, manja od 5 litara. U slučaju benzinskog motora, radi se o turbo-benzinskom motoru 0.9 TCe koji, zbog nove tehnologije, i benzinskom motoru daje veliki obrtni momenat, odnosno startnost, ubrzanje na manjem broju obrtaja, što je zaštitni znak dizel agregata, a uz to i smanjenu potrošnju, ispod 6 litara.

6. Renault Clio pruža vam mogućnost izbora boja iz široke palete pastelnih i metalik boja, među kojima su bela, crvena, dve nijanse sive, crna, plava, narandžasta, dok je boja enterijera tamnosiva.

7. Dodaci – uz Renault Clio se standardno dobijaju paket obavezne opreme, patosnice za sedišta napred i pozadi, naslon za ruke. Mogućnost dodatne opreme podrazumeva krovne nosače, krovne kofere, popularno zvane Thulle, po proizvođaču, nosače za bicikl i brojnu drugu opremu.

Da li želite da isprobate jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih evropskih modela automobila – Renault Clio?

Zakažite test-vožnju u našem salonu na Dorćolu i iskusite udobnost Clio modela.

Izvor: Tosamja.media

Slični članci