Nekada su se u njemu prevozili američki vojnici, a danas je stvar prestiža: „Jeep Renegade“ je naslednik koga bi svako poželeo
Nekada su se u njemu prevozili američki vojnici, a danas je stvar prestiža: „Jeep Renegade“ je naslednik koga bi svako poželeo
Blog
22.12.2022.

Nekada su se u njemu prevozili američki vojnici, a danas je stvar prestiža: „Jeep Renegade“ je naslednik koga bi svako poželeo

Postoje reči za koje znaju svi, bez obzira na kojoj strani planete da žive. Isto se izgovaraju, isto znače i ne moraju da se prevode. Jedna od super poznatih je “džip”, pod kojom se podrazumevaju vozila za koje ne postoji granica, koja prolaze tamo gde druga ne mogu, pouzdana, izdržljiva i snažna da vas izvuku do vrha planine, ako treba.

Od originalnog džipa, legendarnog “vilisa” koji je na svoja četiri točka prevezao milione vojnika u Drugom svetskog ratu, do aktuelnih savremenih modela dosta toga se promenilo. Međutim, nešto što se nije promenilo, nešto što traje više od osam decenija jeste činjenica da jedne od najboljih džipova i dalje proizvodi “Jeep”. Istina, lider u svetu pravih terenska vozila je sada deo međunarodnog konglomerata “Stelantis”, ali je “Jeep” zadržao svoj prepoznatljiv stil. Jer, zašto da se menjaju dobre stvari?

“Jeep” se takođe lako prilagodio aktuelnim trendovima i vozačima je ponudio savremen model “Renegade”, koji je po svim karakteristikama pravi “Jeep”, proizvodi se u Italiji i ima taj evropski šmek koji vozači vole.

Novi “Renegade” je opravdao svoje “Jeep” korene, ali je u korak sa vremenom prihvatio i elektrifikaciju - prodaje se i kao plag-in hibrid. Tako je stari znanac zadržao benzinski motor, međutim, dobio je i utičnicu za struju. Kombinacija je idealna, jer donosi sve najbolje iz dva sveta - vrhunske karakteristike i najmoderniju tehnologiju na automobilskom tržištu. 

Litijum-jonska baterija i elektromotor se brinu da novi “Renegade” sa 190 KS obezbedi najbolje performanse do sada. Od prethodnika se razlikuje tek po plavim oznakama brenda i poklopcu utičnice sa leve strane. Pogon obezbeđuje dobro poznati i provereni 1,3-litarski turbo benzinac sa 130 “konja” i e-motor smešten između zadnjih točkova koji pokreće baterija od 11,4 kWh i koji je srce novog elektrificiranog pogona na sva četiri točka 4xe. Takođe, ne smemo da zaboravimo ni manji elektromotor postavljen na mesto alternatora koji ujedno služi kao visokonaponski generator.

Vozačima se nudi i novi “Renegade” sa benzinskim i dizel motorima, pouzdanim, snažnim i efikasnm, kao i „Renegade e-Hybrid”. Novi hibridni pogonski sistem sa četvorocilindričnim benzinskim agregatom isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Tehnologija integriše e-motor od 15 kW koji proizvodi 55 Nm obrtnog momenta i pokreće točkove čak i kada je klasičan motor, u ovom slučaju 1,5-litarski benzinac, isključe. 

Verujemo da dosta toga znate i da ste već razmišljali o novom “Jeep Renegade” modelu. Zato je sledeći korak da se i na licu mesta uverite da donosite pravu odluku. Sve što je potrebno je da se spustite do Dorćola i da posetite naš salon kako biste istražili vrhunsku ponudu “Jeep” automobila koje imamo u ponudi.

Izvor: Blic.rs

Slični članci